top of page

Recull de llibres 

Captura de pantalla 2024-05-07 193536.png


 

Recull de llibres per les diferents edats disponibles a les biblioteques públiques de Catalunya. Llibres pictoritzats, llibres per entendre l'autisme tant des de la perspectiva d'un neurotípic com d'una persona amb TEA. 

Los niños pequeños con autismo

Los niños pequeños.jpg

Editorial: CEPE
Any: 2012
ISBN: 978-84-786967-3-4

 

L'equip Deletrea va sorgir l'any 2001 de la iniciativa i la passió d'un conjunt de professionals compromesos amb l'autisme i les seves famílies. Al seu centre realitzen diverses activitats dirigides tant a persones amb autisme i les seves famílies, com a professionals interessats en el trastorn i a la difusió del mateix. Aquest llibre presenta solucions pràctiques per a problemes "quotidians”, és un llibre escrit per aquest equip. Basat en les inquietuds i preocupacions que sovint els formulen les famílies de nens amb autisme, han creat aquesta guia pràctica que orienta i ajuda a millorar alguns aspectes del dia a dia dels seus fills, com per exemple l'autonomia.

Investigaciones recientes sobre el autismo

Investigaciones recientes.jpg

Editorial: PSYLICOM
Any: 2014
Autor/s: José Ramón Alonso, Irene Alonso Esquisábel
ISBN: 978-84-942286-9-8

 

Aquest llibre és un resum actual dels últims descobriments assolits pels millors investigadors que treballen sobre autisme a nivell mundial. En un llenguatge senzill i clar el llibre explica aspectes bàsics com què és realment l'autisme o si hi ha una epidèmia de trastorns de l'espectre autista (TEA) a nivell mundial, quins són les bases moleculars, genètiques i cel·lulars dels TEA; possibles causes i factors de risc; les últimes millores i actualitzacions en els processos de diagnòstic; alguns tractaments que han demostrat la seva eficàcia.

El curioso incidente del perro a medianoche

El curioso incidente.jpg

Editorial: SALAMANDRA
Any: 2004
Autor/s: Mark Haddon
ISBN: 978-84-788891-0-5

 

Christopher viu amb el seu pare a Swindon, Anglaterra. Coneix les capitals de tots els països del món encara que mai ha anat més enllà de la tenda de la cantonada, pot explicar la teoria de la relativitat i recitar els nombres primers fins al 7.507, però li costa relacionar-se amb altres éssers humans. Una nit, la seva vida es veu alterada per l'assassinat d'un gos del veïnat. Aquest serà el punt de partida de la gran aventura que viurà aquest adolescent i que marcarà un abans i un després en l'estable i segura vida del nostre protagonista.

Autismo con discapacidad intelectual grave

Autismo con discapacidad.jpg

Editorial: Autismo Ávila
Any: 2012
Autor/s: Dra. Rita Jordan
ISBN: 978-84-940322-1-9

 

Un percentatge significatiu de les persones amb Trastorn de l'Espectre Autista presenta simultàniament una Discapacitat Intel·lectual Greu. L'obra Autisme amb Discapacitat Intel·lectual Greu, de la Doctora Rita Jordan, comença analitzant les implicacions de la doble discapacitat. Les persones amb autisme, tinguin o no una discapacitat intel·lectual addicional, es desenvolupen per un camí diferent.

bottom of page